5+1 ok, hogy miért jó kapcsolatban élni

2016. szeptember 30. 15:27 - biacsiancsi

 

Alapvetően társas lények vagyunk. Szükségünk van kapcsolatokra, kinek milyenre azt már mindenki eldöntheti magában. Számomra egyetlen formája létezik a kapcsolatnak, az a fajta párkapcsolat, ahol önmagad maradhatsz mégis elfogadnak. Nem ítélkezem azok felett, akik egy éjszakás kalandokba bonyolódnak vagy azok felett sem akik képtelenek megállapodni. Elsősorban nekik szeretném megmutatni, hogy ebben semmi nehézség nincs, piszok egyszerűen működik, ha jól csinálod.

 

blogra.JPG

 1. Biztos pont

Nem, nem a másik felem szindrómáról beszélek. Támasztani egymást, biztatni, kiállni mellette, egyet érteni a másikkal, támogatni döntéseiben. Ezek észrevétlenül kialakulnak út közben, szépen lassan egymás alapkövei lesztek. Véletlenül sem olyanok, akik a másik nélkül képtelenek bármit is csinálni. 

2. Közös célok

Magától értetődő, hogy úgy gondolkodsz, mi ezt szeretnénk, így tervezzük. Természetes része, hogy együtt terveztek, fontos, hogy a célokat illetően is értsetek egyet. Ha ugyan azok a dolgok, értékek fontosak hiba nem lehet. Annál meg nincs is jobb, amikor sorra valósítjátok meg az álmaitokat együtt. Legyen az bármekkora horderejű is.

3. Többet tanulsz magadról, mint előtte

Ahogy alakul a kapcsolatotokat, ti magatok külön-külön is változtok szépen. Alakultok egymáshoz. Jobb ez, mint bármelyik önismereti tréning. Például sosem gondoltam azt, hogy létezik az-az ember, akit nem akarok megváltoztatni. Útközben megértőbb lettem, magammal szemben is. Egy kapcsolat folyamatos tanulás, a miről, rólad és rólam.

4. Egy jó kapcsolat kihozza belőled a legjobb éned

Ha jól érzed magad a bőrödben, akkor ez kihat a teljesítményedre is. Jobb emberré válsz, türelmesebb leszel másokkal is. Sorra hozod az eredményeket a munkádban, a hobbydban. Olyan dolgokat, értékeket fedezel fel magadban, amelyeknek a létezéséről sem tudtál.  Hogy miért? Mert jó úton vagy, a párod motivál, elismer és támogat. Könnyen fejlődik az ember ilyen környezetben.

5. A szerelem megszépít

Reggel, ha felébredsz alaposan vizsgáld meg magad a tükörben. Látod azt a mosolyt? Szinte ragyogsz, színesebb ruhákat veszel fel. Tele vagy energiával és egy cunami erejével pörögsz. Az embereken mindig látszik, hogy milyen a kapcsolatuk. Persze van, aki felveszi a pókerarcot, de ha szerelmes vagy az süt rólad. Azt nem lehet csak úgy megjátszani, hiszen ami őszinte, az látszik magától.

 

blogra2.jpg

 

+1. Mert megéri

A reggeli mosoly ébredés után, egy apró érintés, egy meglepetés rózsa.  Egy kapcsolat, ha jól csináljátok sokkal több pluszt ad az ember életébe, mint azt valaha is gondolnátok. Nincsenek receptek, szabályok, ezt magatokon együtt tapasztaljátok meg, hogy nektek mi az, ami működik. 

 

 

komment
süti beállítások módosítása